مدارس و دانشگاه‌های مازندران تا پایان هفته غیرحضوری شد جزئیات تأثیر معدل در کنکور تصویب شد / برگزاری امتحان نهایی در پایه یازدهم فقط برای ۶ درس مدارس کردستان روز یکشنبه تعطیل است مدارس طالقان و آسارا تعطیل شد مدارس آذربایجان شرقی فردا غیرحضوری‌اند غیرحضوری شدن فعالیت مدارس ابتدایی استان زنجان در شیفت صبح فردا مدارس ابتدایی قزوین یکشنبه غیرحضوری شد دادستان کل کشور: مرخصی برای مدیران دارای مسئولیت در نوروز ممنوع است مدارس ۵ شهرستان استان کرمانشاه فردا یکشنبه غیرحضوری شد مدارس تهران یکشنبه غیرحضوری است؟ فردا مدارس ایلام غیرحضوری است / کار اداره‌ها با تأخیر آغاز می‌شود خارج کردن رحم ۳ کیلویی از شکم زن اسفراینی پذیرش ۱۸ هزار رد شده آزمون استخدامی آموزش و پرورش/ حدود ۵۷۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان آزمون کیفیت بخشی مجدداً قبول شدند کولاک شدید در گردنه اسدآباد و گرین نهاوند صدور هشدار قرمز در گیلان/ پیش‌بینی بارش برف تا ۲ متر

ویتامین دی را باید همراه با مواد غذایی مصرف کرد؟

متخصص بیماری‌های داخلی گفت: بهترین زمان مصرف ویتامین دی در طول روز و همراه با مواد غذایی است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 10
کد خبر: ۲۶۸۰۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، سحر روان شاد عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ویتامین دی را دسته‌ای از ویتامین‌های محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم برشمرد و گفت: علائم کمبود ویتامین دی در بدن می‌تواند موجب درد و شکستگی‌های استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی و در مقابل وجود مقدار کافی این ویتامین می‌تواند تامین کننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.

 

وی در خصوص نحوه اندازه گیری این ویتامین و تعیین مقدار مناسب آن در بدن هم گفت: کمبود ویتامین دی با اندازه گیری سطح این ویتامین در خون مشخص می‌شود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین ٢۰ تا ۴۰ را طبیعی در نظر می‌گیرند.

 

روان شاد پیرامون علل کمبود ویتامین دی نیز اظهار کرد: علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله‌ی آن می‌توان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی، کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.

 

این متخصص بیماری‌های داخلی افراد مستعد کمبود ویتامین دی را شامل افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوء تغذیه، زندگی در مناطق با آفتاب کم و پوشش زیاد، افراد چاق، مصرف دارو‌هایی که سبب کاهش جذب این ویتامین می‌شود و پوست تیره برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع غذایی ویتامین دی می‌تواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوه‌های خشک باشد، همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه ۶۰۰ تا ٨۰۰ واحد ویتامین دی در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.

 

وی خاطرنشان کرد: تامین ویتامین دی با قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب توصیه نمی‌شود، زیرا این شیوه می‌تواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازه گیری شود./ وزارت بهداشت

ارسال نظر